издателство ОМОФОР
 
енорийски център
 
дневен център
 
медицински център
 
православен център

 

 
 

 

Творчески и трудови занимания за деца и младежи, настанени в институции

Изработването на картички от деца и младежи от ДОВДЛРГ “Асен Златаров” и ДОВДЛРГ “П. Р. Славейков” са част от дейността на Православната доброволческа инициатива. Заниманията започват през 2003 г. и се провеждат в Енорийския център към храм “Покров Богородичен” и фондация “Покров Богородичен”.

В началото занимания започнаха две групи деца от ДОВДЛРГ “П. Р. Славейков”, които се събираха веднъж седмично по два часа, и една група децата и младежи от ДОВДЛРГ “Асен Златаров” - два пъти седмично.

 

Часовете започват с православни беседи.

За участниците има организиран транспорт.

Всички приходи от продажбите на картичките се разпределят между децата и младежите участвали в изработването им.

Картичките са ръчно направени, като са използвани най-разнообразни материали - текстил, фурнир, копчета, лико, панделки, моделин и др. Картичките са прегънати, имат гръб. Част от тях са тематично разработени за Коледа, Великден, Цветница, а други могат да се използват за всякакви случаи.

За Коледа 2003 г. изработихме около 1200 картички и те бяха купени от “KFC”, “Юнитейнър” ЕООД, “Унисофт България” АД, “Унисофтуеър” ООД, “Либра Инженеринг” и Минно-строителна компания. Тези фирми поздравиха за Коледа своите партньори с нашите картички.

В края на миналата година сдружение “Армагедон” ни предостави възможност да предложим свои картички на техния щанд в НДК на изложението “Произведено в България”. Участвахме и в изложбата на рисувани от деца и младежи коледни картички от Домовете в гр. Угърчин и с. Доганово, организирана в Енорийския център към храм “Покров Богородичен” и фондация “Покров Богородичен”. През месец май, тази година наши картички бяха предлагани на щанда на издателство “Омофор” на Панаира на книгата.

На празника Благовещение участвахме в благотворителна изложба в хотел “Шипка”. Приходите от тази инициатива бяха дарени за операция на дете на военнослужещ. Награда за усилието на децата беше екскурзия за тях до Рилския манастир.

Отскоро в заниманията за изработване на картички се включи още една група деца от ДОВДЛРГ “П. Р. Славейков”.

През следващата учебна година ще разширим дейността си с изработването на кукли, играчки, декоративни украси, различни опаковки за подаръци и т.н.

Наши картички могат да бъдат намерени в:

  • галерия “Традиция”, бул. “Васил Левски” № 36
  • книжарница “Верен”, площад “Славейков”I
  • в купчийницата на ул. “Сан Стефано” № 22А
  • църковния магазин в двора на храм “Покров Богородичен”.

Всички модели картички могат да бъдат поръчани.

 

За контакти:

Фондация Покров Богородичен
Ул. Врабча 18, София 1000
Тел./факс: (02) 987 1655
Албена Иванова
e-mail: nusha_parasova@pokrov-foundation.org

 

 

 

2004 webmaster
 
главна страница