издателство ОМОФОР
 
енорийски център
 
дневен център
 
медицински център
 
православен център
 

 
Православното Християнство в Интернет
 

 

 
 
 

Ново издание на ИК Омофор

излезе от печат книгата на Архиепископ Павел Финландски "Нашата литургия", издание на ИК Омофор.

Предлагаме тази книга като ръководство за хората, които искат да се запознаят с православната Литургия. Резултатът от подобно запознаване няма да зависи вече от книгата, а от Свeтия Дух, Който „духа, дето иска” (Иоан 3:8).

Бихме искали да хвърлим светлина върху Литургията чрез езика на нейните собствени текстове. Ще обърнем внимание и на най-важните промени, извършени в Литургията през историческото й развитие, което ще ни помогне да разберем по-добре сегашната й структура.

Нашата литургия
 
 
 

Новият брой на списание Мирна

излезе от печат поредният 23-ти брой на списанието за православна беседа Мирна, издание на ИК Омофор.

Текстовете в броя са посветени на:

  • църковното разбиране за човека и за смисъла на пола
  • духовното призвание на жената
  • любовта и свободата като избор и като път към Бога
  • Света Богородица като архетип на женското начало
сп. Мирна бр. 23: Женското покривало
 
 
  13.06.2005 г.    
 
 
 

На 18 и 19 юни 2005 г. ще се проведе полконическо пътуване “Манастири край магистралата”, организирано от фондация “Покров Богородичен”. Пътуването е предназаначено за младежи.

Повече...

 
 
  13.06.2005 г.    
 
 
 

На 2 и 3 юли 2005 г. ще се проведе полконическо пътуване “Манастирите в Годечко”, организирано от фондация “Покров Богородичен”. Пътуването е предназаначено за младежи.

Повече...

 
 
  13.06.2005 г.    
 
 
 

От 8 до 17 юли 2005 г. в Килифаревския манастир “Рождество Богородично”, край Велико Търново, ще се проведе Младежки православен лагер “Въведение в иконографията”. В лагера могат да се включат пълнолетни младежи, с интерес към иконата, дори и без опит в рисуването.

Повече...

Заявка за участие

 
 
  13.06.2005 г.    
 
 
 

От 5 до 8 май (края на Светлата седмица) в Дряновски манастир „Св. Архангел Михаил”, с благословението на Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий, се проведе Православна младежка среща. В нея участваха млади хора от цялата страна – София, Варна, Русе, Добрич, Велико Търново и др. Три дни младежите участваха заедно в богослужения, различни занимания, разходки.

Галерия

 
 
  23.05.2005 г.    
 
 
 

Среща – разговор за свободата

На 18 април студентите от Православния факултет се събраха в Православния център, за да си поговорят за СВОБОДАТА. В срещата участва и Гл. ас. д-р Мариян Стоядинов.

[още за Православния Информационен Център...]

 
 
  21.04.2005 г.    
 
 
 

От 1 до 10 април 2005 г. в Струпецкия (Тържишки) манастир се проведе Младежки лагер “Въведение в иконографията”, организиран от фондация “Покров Богородичен” с благословията на Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Калиник. В лагера участваха ученици от националната художествена гимназия “И. Петров”.

Повече

Галерия

 

 

2004 webmaster
 
главна страница